DCB Energy opent waterstoftankstation op Schiphol Trade Park

dinsdag 18 april 2023

Op Schiphol Trade Park is 14 april het eerste waterstoftankstation van DCB Energy geopend. Het waterstofvulpunt wordt door DCB Energy geëxploiteerd samen met OG Clean Fuels.

De officiële opening van het nieuwe waterstoftankstation in de DCB Energy HUB aan de Changing Lane werd verricht door gedeputeerde Jeroen Olthof, Pieter Dijckmeester (directeur Projecten SADC) en directeur Joyce van Os de Man van OG Clean Fuels. Wethouder Marja Ruigrok tankte als eerste waterstof. Aanwezigen konden na de opening kennismaken met en rijden in waterstofauto’s. De DCB Energy HUB werd in december 2020 geopend. Vanaf dat moment bood de locatie onder één dak een range aan brandstoffen en laadfaciliteiten. Daar is nu ook de mogelijkheid om er waterstof te tanken bij gekomen.

Bestuurders van een EV-voertuig kunnen op het laadplein terecht bij drie 160 kW snelladers en zeven laders met een vermogen van 60 kW. De snelladers bieden stroom die door OG wordt ingekocht bij boerderijen die windenergie opwekken.

Grootste multifuel station van Nederland

Het EV-plein is door OG gerealiseerd in nauwe samenwerking met DCB Energy. Samen met het laadplein bevindt zich op de locatie dan ook een DCB Energy HUB met acht eilanden en zestien opstelplekken, waarmee het het grootste multifuel station van Nederland is. Op de DCB Energy HUB Schiphol is onder meer diesel, AdBlue, CNG+, HVO100 en LNG verkrijgbaar.

Onder het motto ‘Fuel your Future’ is DCB Energy bezig verspreid over Nederland zogenaamde ‘Energy HUB’s’ te bouwen, plaatsen waar zowel traditionele als nieuwe, meer duurzame brandstoffen verkrijgbaar zijn. De teller staat momenteel op tien en dit moeten er in totaal zeventien gaan worden.

Bron: Tankpro

>> Lees meer

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.