Hutten bouwen als teamuitje

dinsdag 18 april 2023

Hutten bouwen als teamuitje

In de loods van C-Bèta op Schiphol Trade Park is Bas van Haastrecht van Palènpa gevestigd. Palènpa levert huttenbouwpakketten, maar organiseert ook teamuitjes voor bedrijven. In het Palènpa Park in Nieuw-Vennep bouwen collega’s met elkaar hutten en een sterker team door met palen, panelen, bouten en vleugelmoeren aan de slag te gaan. Zonder gereedschap bouw je hutten en torens.

Dat levert niet alleen een leuke dag op, maar ook een hoop nieuwe inzichten in hoe je als team in elkaar zit en samenwerkt. Wie pakt welke rol? Wie is de bouwer, wie de sjouwer en wie de baas? Er zijn mogelijkheden voor groepen van 15 tot 60 personen, en keuze uit de concepten ‘bouwen’ (3 uur) of ‘pionieren’ (4 uur) waarin met elkaar een mini-samenleving wordt gebouwd. Ook is maatwerk mogelijk. Zo is er ook een stormbaan, en kunnen spelelementen worden toegevoegd.

Palènpa is niet voor niets op C-Bèta: daar zijn ondernemers gevestigd die duurzaamheid en circulariteit in het bloed hebben. De hutten van Palènpa worden gemaakt van geïmpregneerd (tuin)hout uit Europa. Het hout heeft een FSC of PEFC keurmerk. Daarmee wordt o.a. de aanplant van nieuwe bomen gegarandeerd. Het impregneren gebeurt volgens het KOMO keurmerk, waarmee de kwaliteit is gegarandeerd en de levensduur van het hout wordt verlengd tot minstens 10 jaar. En omdat er met bouten en moeren wordt gewerkt, kan het materiaal heel vaak opnieuw worden gebruikt. Dat is uniek voor huttenbouw en maakt het een stuk duurzamer. En dat is nog niet alles, de hutten worden geproduceerd door In-Made: gedetineerden werken hier aan hun terugkeer op de arbeidsmarkt.

Meer weten over de mogelijkheden? Kijk dan op de website en/of neem contact met Bas op.

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.