Nippon Express thuis in het groen

dinsdag 13 april 2021

Naar verwachting wordt in juni het pand van Nippon Express opgeleverd. Hun nieuwe distributiecentrum op Schiphol Trade Park is niet alleen voorzien van de nieuwste faciliteiten voor de pharma, maar ook met vergaande duurzaamheidsmaatregelen, vastgelegd in een Value Added Plan. Nippon Express heeft heel duidelijk zijn nek uitgestoken voor een toekomstbestendig pand voor zowel medewerkers, omgeving als natuur. 

“Mijn collega’s en ik staan te trappelen om ons nieuwe distributiecentrum te betreden”, zegt Deputy General Manager Martin Schenkels van Nippon Express. “Dit is zo’n dream come true, wij zijn al jarenlang bezig met een ruimer jasje voor onze groeiende onderneming. President Masahiro Murakami en vice-president Ruud Drijsen sloegen vorig jaar met wethouder Marja Ruigrok de eerste paal. Nu is het wachten op het moment dat wij de sleutel van ons prachtige, duurzame pand op Schiphol Trade Park eindelijk in het slot kunnen steken!”

Value Added Plan
En prachtig is het, het state-of-the-art pand van de internationale logistieke dienstverlener. Midden in het groen, uitkijkend op de Geniedijk. Van alle nieuwste innovaties voorzien en vol van doordachte duurzame oplossingen. Het hele complex is energieneutraal, LED verlicht, goed geïsoleerd, grotendeels demontabel, heeft zonnepanelen en wordt verwarmd door middel van een gasloze waterpomp. Alle duurzaamheidsmaatregelen zijn door Nippon in samenspraak met SADC, de gebiedsontwikkelaar van Schiphol Trade Park, opgesteld en vastgelegd in een Value Added Plan. In dit plan zijn maatregelen opgenomen die duidelijk een stap verder gaan dan ‘normaal’. Het pand is voorzien van grote raampartijen waardoor ultiem van het daglicht genoten kan worden.

Martin: “Er was uiteraard al rekening gehouden met een ‘club’, een ontmoetingsplek voor alle medewerkers, en ruime werkplekken met voldoende privacy. En door de modulaire constructie is op- en afschalen gemakkelijk. Waar voorheen thuiswerken niet gebruikelijk was binnen onze onderneming, hebben we als gevolg van corona een switch gemaakt. We merken dat het in een behoefte voorziet. Dan is het prettig om flexibel te zijn, nu en in de toekomst.”

Super locatie met respect voor de omgeving
“Met dit pand kunnen we echt invulling gaan geven aan onze groeiambities ”, besluit Martin. “Vooral op het gebied van Pharma kunnen we nu slagen maken, we hebben alle vries- en koeloplossingen in huis om deze branche heel goed te kunnen bedienen. Daarnaast vinden we het heel bijzonder om waarde toe te voegen aan de omgeving. Zo vangt onze groene parkeergarage onder meer het fijnstof op en groeien er inheemse planten. Ook is er ruimte voor insecten, vogels en kleine zoogdieren. Met groen rond de hekken zorgen we voor een natuurlijke overgang van gebouwen naar groen. En we zijn via de fly-over zo op de A4. Ik ben echt apetrots op ons nieuwe thuis in het groen op een super locatie!”

>> Lees meer

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.