Oeverwaluwen op Schiphol Trade Park

dinsdag 30 mei 2023

SADC heeft voor de oeverzwaluwen op Schiphol Trade Park een nieuwe broedwand aangebracht. Zwaluwen houden van open terreinen met zoet water.

Het broedgebied moet aan twee belangrijke voorwaarden voldoen: er moet een kale zandige of lemige steilwand zijn (waarin de nestholen uitgegraven kunnen worden) en er moeten flink wat muggen of andere insecten rondvliegen. Aan beide voorwaarden voldoet de wand op en omgeving van Schiphol Trade Park. De zwaluwen hadden de nieuwe wand dan ook snel gevonden en in gebruik genomen. Oeverzwaluwen overwinteren en Afrika en komen hier weer terug om te broeden.
 
Bekijk hier de film van de in- en uitvliegende zwaluwen. En loop eens een rondje over het terrein en kijk écht eens om je heen. Je zult je verbazen over de vele dieren die er zijn.

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.