Ondernemersbijeenkomst 24 juni 2021

woensdag 07 juli 2021

24 juni vond de eerste ondernemersbijeenkomst Schiphol Trade Park plaats. Na een voorstelronde vertelde Marisol Elisabeth, gebiedsmanager Schiphol Trade Park, over de stand van zaken van de ontwikkelingen op het business park en over de in gebruik genomen faciliteiten.

Last mile

Zo rijdt er sinds kort een elektrische pendelbus en kunnen werknemers gebruik maken van deelfietsen voor het afleggen van de ‘last mile’ tussen het bus- en treinstation Hoofddorp en hun werk.

Veiligheidscamera’s

In het kader van veiligheid loopt er tot en met december 2021 een KVO-B traject. Hierbij zijn ondernemers, gemeente, gebiedsmanagement en hulpdiensten betrokken. Er wordt daarnaast gewerkt aan een plan voor veiligheidscamera’s in het gebied om grip te krijgen op ondervonden maar beperkte overlast.

Jaarplan 2021

Het jaarplan en begroting 2021 gebiedsmanagement is opgesteld en zal met de ondernemers gedeeld worden. Het jaarplan is mede tot stand gekomen door de input van ondernemers. Hen is gevraagd aan te geven waar behoefte aan is in het gebied.

Speerpunten en wensen

De communicatie tussen gebiedsmanager en ondernemers wordt als belangrijk ervaren als het gaat om wegwerkzaamheden, zoals afsluitingen van voet- en fietspaden. Ook horeca in het gebied in de vorm van bijvoorbeeld een lunchbus is aangedragen.

Eind september zal er voor de ondernemers een borrel worden georganiseerd waarin ondernemers elkaar beter leren kennen, en met elkaar van gedachten kunnen wisselen over eventuele wensen op het gebied van gebiedsmanagement. De verwachting is dat we dan weer fysiek bij elkaar kunnen komen.

Het voorstel van een ondernemer om op het business park een recreatief (schelpen)wandelpad vanaf de Airborne Avenue naar de Geniedijk aan te leggen, zal verder worden bekeken.

Nu de eerste bedrijven operationeel zijn, en de kop van de ondernemersbijeenkomsten eraf is, zal nog dit jaar gezamenlijk met de gebiedsmanager en de ondernemers het jaarplan 2022 voor gebiedsmanagement worden opgesteld. Marisol Elisabeth zal dit initiëren.

Bestuur

Tot slot is gevraagd welke ondernemers bestuurslid willen worden van de Businessclub.

Ook is gevraagd na te denken over de naam ‘Businessclub’. Hiervoor wordt een oproep op de website en in de nieuwsbrief van STP Services geplaatst om alle betrokkenen in de gelegenheid te stellen een voorstel te doen.

Spreekuur in C-Bèta

Na de zomerperiode zal Marisol Elisabeth op een vaste dag aanwezig zijn in unit 13 van de loods van C-Bèta aan de Rijnlanderweg 916. Hierover volgt later informatie.

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.