Op de fiets naar het werk op Schiphol Trade Park

dinsdag 08 juni 2021

Onlangs zijn op Schiphol Trade Park tien deelfietsen in gebruik genomen. De fietsen kunnen door de medewerkers van de gevestigde bedrijven op Schiphol Trade Park gebruikt worden om de zogenaamde ‘last mile’ tussen het trein- en busstation van Hoofddorp naar het business park af te leggen.

Het betreft een pilotproject voor zes maanden dat samen met de ondernemers door STP Services is geïnitieerd. De fietsen worden geleverd en onderhouden door FlickBike, die ook Schiphol Group en R-Net tot haar klantenkring mag rekenen. De fietsen van FlickBike zijn gebruikte fietsen die als nieuw zijn opgeknapt. Deze bedrijfsvoering sluit naadloos aan bij de circulaire ambitie van Schiphol Trade Park en de ondernemers op het business park.

Acht fietsen met rood mandje en het logo van Schiphol Trade Park Services staan bij het treinstation op Hoofddorp gestald, de overige twee fietsen bij C-Bèta, de evenementen- en werklocatie aan de Rijnlanderweg.

Behalve deelfietsen is er ook een elektrische pendelbusservice voor het afleggen van de last-mile.

Meer informatie over de last-mile mogelijkheden op Schiphol Trade Park? Neem dan contact op met Marisol Elisabeth via m.elisabeth@sadc.nl of 06 – 82 80 99 45.

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.