Rapid Logistics huurt laatste unit in Abc Square op Schiphol Trade Park

dinsdag 08 december 2020

Vastgoedbelegger Barings heeft recent een huurovereenkomst met Rapid Logistics getekend voor de laatste Grade A logistieke unit van 5.000 vierkante meter in Abc Square op Schiphol Trade Park te Hoofddorp. Het object is hiermee volledig verhuurd. OTX LogisticsPVH en ICE Cobotics EMEA (voorheen ICE Robotics) zijn er al gevestigd.  Rapid Logistics is ook al gevestigd op het nabijgelegen Schiphol Logistics Park, eveneens een ontwikkeling van SADC.

Logistieke ontwikkeling van 36.000 m2
De unit maakt deel uit van een logistieke ontwikkeling van 36.000 m2 dat eerder dit jaar is opgeleverd aan Barings door een joint-venture tussen Delta Development Group en VolkerWessels Logistics Development. Het ontwerp van het pand is van hoge kwaliteit en de architect is te werk gegaan volgens de ‘Cradle to Cradle’-filosofie, waarbij ervoor gezorgd wordt dat het pand later grotendeels kan worden gerecycled. Bovendien zal het gebouw naar verwachting worden bekroond met een BREEAM-Excellent rating.

Robbert-Jan van Baal, Head of Real Estate Transactions Benelux bij Barings: “De succesvolle verhuur is relevant omdat we hiermee als een van de eersten op het Schiphol Trade Park een volledige bezetting realiseren. Er is nog altijd een enorme vraag naar goed gepositioneerde logistieke locaties rond belangrijke knooppunten in Nederland. De coronapandemie heeft distributieketens en logistieke netwerken zwaar onder druk gezet, en dat heeft die vraag nog verder aangewakkerd. In 2018, toen we besloten dit pand te ontwikkelen, zagen we een duidelijke kans om in te spelen op de behoefte aan hoogwaardige logistieke ruimte in deze omgeving. Het feit dat we het pand snel na oplevering volledig hebben kunnen verhuren, bewijst dat ons speculatieve besluit om dit hoogwaardige vastgoed met uitstekende duurzame eigenschappen te ontwikkelen, de juiste keuze is geweest.”

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.