Schiphol Trade Park genomineerd voor PlaBeKa Bokaal

woensdag 31 augustus 2022

PlaBeKa (Platform Bedrijven en Kantoren) heeft 6 bedrijventerreinen genomineerd voor de PlaBeKa Bokalen die 21 september worden uitgereikt. STP is één van de genomineerden in de categorie 'Energietransitie op bedrijventerreinen'. 

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) spannen veel partijen zich in om bestaande bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. PlaBeKa vraagt voor de thema’s energietransitie en organisatiegraad extra aandacht door succesvolle initiatieven te belonen wanneer zij zich op dit gebied onderscheiden. Voor deze 2 categorieën zijn nu 6 bedrijventerreinen genomineerd voor de PlaBeKa Bokalen. Door het uitreiken van deze prijzen wil PlaBeKa uitzonderlijke initiatieven, plannen of projecten voor toekomstbestendige bedrijventerreinen in de MRA erkennen. PlaBeKa wordt uitgevoerd door PHB.

Voldoende bedrijventerreinen met duurzame en toekomstbestendige faciliteiten maken Noord-Holland aantrekkelijk als vestigingsplaats voor ondernemers. Om leegstand terug te dringen stimuleert de provincie vernieuwing, verduurzaming en herbestemming van bestaande bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

2 bokalen

Er worden 2 bokalen uitgereikt in de categorieën Energietransitie op bedrijventerreinen en Organisatiegraad van bedrijventerreinen. De nominaties van 6 bedrijventerreinen in de MRA voor de PlaBeKa Bokalen 2022 zijn bekend. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het MRA-symposium ‘State of Sustainability’ op 21 september.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie op bedrijventerreinen 

  • GreenBiz IJmond (gemeente Beverwijk)
  • OV Hilversum Zuid West (Havenkwartier, Kerkelanden en Zeverijnstraat)
  • Schiphol Trade Park (Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer)

Categorie Organisatiegraad van bedrijventerreinen

  • BIZ Spoorzicht (Nieuw-Vennep, gemeente Haarlemmermeer)
  • BIZ Waarderpolder (gemeente Haarlem)
  • De Heining (gemeente Amsterdam)

Stimuleringsprijzen 

De 3 PlaBeKa Bokalen zijn stimuleringsprijzen voor een bedrijventerrein, groot of juist klein. Het belangrijkste criterium is dat een bedrijventerrein onderscheidend is door middel van een geslaagd initiatief, plan of project waarmee het gebied een voorbeeld is voor andere bedrijventerreinen in de regio. Het initiatief, plan of project moet inspirerend en vernieuwend zijn. 

Jury

De jury van de PlaBeKa bokalen bestaat uit:

  • Ilse Zaal, gedeputeerde provincie Noord-Holland en voorzitter jury
  • Tom Grootjen, directeur SAENZ (energiecoöperatie van, voor en door ondernemers)
  • Cees-Jan Pen, lector bij Fontys Hogescholen

Kijk voor meer informatie op Bedrijventerreinen & Kantoren.

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.