Uilen, vossen, hermelijn en meer

donderdag 15 februari 2024

Bij een bedrijventerrein in het algemeen en al helemaal onder de rook van Schiphol denk je niet snel aan natuur. Schiphol Trade Park is daarop een uitzondering, ook al is dat misschien niet direct zichtbaar. Maar door de maatregelen uit de ecologische visie die voor Schiphol Trade Park is opgesteld, is er veel aandacht voor groen, mens en dier.

Op Binnenlands Bestuur verscheen een interview met Eva Klein Schiphorst (SADC) en Daphne Teeling (IVN Natuureducatie) over Schiphol Trade Park. IVN Natuureducatie benoemde Schiphol Trade Park tot een van de inspirerende showcases van hun project ‘Werklandschappen van de toekomst’. ‘Ze zijn echt koploper in de categorie nieuwbouw en tonen ambitieus leiderschap’, zegt Daphne Teeling over het project van gebiedsontwikkelaar Schiphol Area Development Company (SADC). Op Schiphol Trade Park worden door een slimme inrichting steeds meer diersoorten gespot, zoals uilen, vossen en een hermelijn. Het terrein verandert steeds meer van grijs en eentonig naar groen en biodivers. Een prettige werk- en leefomgeving voor mens en dier. Lees hieronder het volledige interview.

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.