Verzoek deelname mobiliteitsscan Gebiedsmanagement en Breikers STP

woensdag 22 november 2023

Graag vragen de gebiedsmanager van Schiphol Trade Park en Breikers, stichting mobiliteitsadvies je medewerking om de bereikbaarheid van Schiphol Trade Park te verbeteren. Medewerkers kunnen gebruik maken van de twee elektrische pendelbussen of van de 28 deelfietsen. Maar we willen meer. Met de Breikers mobiliteitsscan anticiperen we op de een start van buslijn 163 in 2024. Daarvoor is echter meer data nodig over het woon-werkverkeer van de medewerkers op het business park. En daar hebben we jullie medewerking voor nodig.

Meer inzicht
In een lunchsessie in het IntercityHotel Amsterdam Airport op 10 oktober jl. is met een grote afvaardiging werkgevers op het business park gesproken over het belang van bereikbaarheid en de wensen die er zijn, en is besloten te starten met een mobiliteitsscan.

Het is namelijk belangrijk om meer inzicht te krijgen in hoe medewerkers op dit moment van en naar hun werk reizen. Dat gaan we in kaart brengen met behulp van de Breikers mobiliteitsscan (klik voor een demo/voorbeeld). Breikers is een organisatie die werkgevers op weg helpt naar slimme en duurzame mobiliteit.

Verzoek
Graag willen we je vragen om ook input te leveren om zo tot een volledig beeld van de mobiliteit op Schiphol Trade Park te komen. Hiervoor is een aantal gegevens aan te leveren:

  • Werkadres van de werknemers (postcode en huisnummer, 1234AB 56)
  • Postcode van het huisadres van de werknemers (1234AB)

Wij realiseren ons dat er waarschijnlijk ook veel uitzendkrachten bij jouw bedrijf werkzaam zijn. Het verzoek is om die gegevens voor zoveel als mogelijk en bekend ook mee te nemen. Ook al zijn dit data die snel veranderen, ze geven wel een beeld van de huidige situatie die representatief kan zijn voor deze groep.
Als er groepen medewerkers erg verschillend zijn in mobiliteitsprofiel (bijv. logistiek medewerker: ploegendienst + locatie gebonden, kantoormedewerker: kantoor werktijden + thuiswerken) dan is het handig deze groepen een navenant label mee te geven in kolom D.

Meedoen
Kunnen we op je bijdrage rekenen zodat we tot een zo best mogelijke mobiliteit op Schiphol Trade Park kunnen komen?

Schrijf je dan hierbij in. Na inschrijving ontvang je een mail met invul instructies.

Deadline

De deadline voor het invoeren van de gegevens is 15 december 2023.

Resultaten
De resultaten presenteert STP Services (gebiedsmanagement) samen met Breikers op een bijeenkomst op 8 januari 2024, van 12.00 tot 13.30 uur in het IntercityHotel Amsterdam Airport op Schiphol Trade Park om tot een gemeenschappelijk beeld te komen van de huidige situatie. Daarna staat de bijeenkomst in het teken van oriëntatie op oplossingsrichtingen. De sessie sluiten we af met vervolgafspraken.

Graag nodigen we je uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. We sturen je daarvoor nog een aparte uitnodiging met informatie over hoe je je kunt aanmelden. Maar noteer de datum alvast in je agenda.

Alvast bedankt voor jullie bijdrage aan de ontwikkeling van Schiphol Trade Park en graag tot 8 januari 2024!

« Terug

Over Schiphol Trade Park

SADC heeft grote ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid op Schiphol Trade Park. Er wordt bij de gebiedsinrichting onder andere nagedacht over het gebruik van groene energie, hergebruik van grondstoffen en een duurzame omgang met water.
Het is een 350 hectare groot terrein, gelegen direct naast het NS-station Hoofddorp en nabij afrit 3a Hoofddorp-Zuid / Schiphol van de A4.